HTML'e Giriş

HTML'e Giriş

HTML, Hyper Text Markup Language ifadesinden oluşturulmuş bir İngilizce kısaltmadır ve Türkçe'ye "Hiper Metin İşaretleme Dili" şeklinde çevrilebilir. Bir işaretleme dilinin temel işlevi, bir belge içindeki metnin (text) yapısını, biçimini ve genel görünümünü tanımlayacak kuralları içermesi ve bunun uygulanmasına olanak vermesidir.

İşaretleme dilinin kuralları belgeye yüklendikten sonra doğal olarak belge, bu kuralları okuyup nasıl uygulayacağını bilen bir bilgisayar programı tarafından işlenmelidir. Burada oluşturulan HTML içerikleri tarayıcılar tarafından anlamlaştırılarak, gördüğümüz web sitelerinin temelini oluştururlar.

HTML öğrenebilmeniz için herhangi bir metin editörünü kullanmanız yeterlidir. Bu noktada size Sublime Text, Brackets ve Notepad++ gibi bazı başarılı metin editörlerini önerebiliriz. Bu editörler, HTML kodlarını yazarak bir web sitesi inşa etmek için kullanılmaktadır. Bunun dışında, görsel olarak da bir web sitesi oluşturmak mümkündür. Bunun için Microsoft ExpressionWeb, Adobe Dreamweaver ve BlueGriffon gibi farklı araçlar kullanılabilir.

Bu tür uygulamalar, görsel olarak yapmış olduğunuz işlemleri, arkaplanda HTML koduna dönüştürmektedir. 

Ancak; HTML kodlamayı iyi bir şekilde öğrenmek için WYSIWYG'i ilk etapta bu uygulamaları kullanmamanızı, HTML kod vurgulama özelliğine sahip metin editörleri kullanmanızı tavsiye ederiz.

HTML dosyalarının çalıştırılması için oluşturduğunuz dosyaların sonuna .html uzantısı eklemeniz ve bir internet tarayıcısı üzerinde açmanız yeterli olacaktır.

HTML derslerine başlamadan önce, az önce anlattığımız olayı basit bir örnekle gösterelim:

<html> <head> <meta charset="utf-8"> </head> <body> Merhaba Geleceği Yazanlar! </body> </html>

Açılan diyalog penceresinde, dosya isminin sonuna .html uzantısını eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İç İçe Döngüler

CSS Bir Elemanın Genişliği ve Yüksekliği

JavaScript Dilinde Fonksiyon Çağırma Teknikleri