HTML5 ve CSS Üzerine Genel Bilgiler

HTML5 ve CSS Üzerine Genel Bilgiler

Bir web sayfası oluşturmak için ihtiyacımız olan bileşenlerden ikisi, HTML5 ve CSS'tir. HTML5 ile temel yapıyı tanımlarken, CSS ile kullanıcı arayüzünü oluşturup, stil, biçim ve sunumları hazırlarsınız. Bu bileşenlerden ilki olan HTML5'e bakalım.

HTML5 nedir?


HTML5, bildiğiniz gibi HTML standardının en son sürümüdür ve en az önümüzdeki 10 yıl boyunca bu konuda ağırlığını sürdüreceği öngörülmektedir. Basit bir yazım kuralları (syntax) ve yeni eklenen özelliklerle daha kolay web tasarımı, daha hızlı ve etkili web sayfalarının hazırlanması amaçlanmıştır. 

Bilinmesi gereken önemli nokta, tüm tarayıcı sürümlerinin HTML5'i desteklemediğidir. HTML5 ile çalışmaya başlamadan önce web tarayıcınızı en güncel sürüme güncellemenizi, size şiddetle tavsiye ediyoruz!

CSS nedir?


CSS, Cascading Style Sheets (Basamaklı Biçim Sayfaları) ifadesinden oluşturulmuş bir kısaltmadır. Biçimler (style), HTML elemanlarının nasıl görüntüleneceğini tanımlar. HTML'de, bir belgeyi biçimlendirmek için kullanılabilecek etiketler mevcut değildir çünkü HTML etiketleri, bir belgenin içeriğini tanımlamak için kullanılır. CSS öğrenmeye başlarken önkoşul, temel düzeyde HTML bilgisine sahip olunmasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İç İçe Döngüler

CSS Bir Elemanın Genişliği ve Yüksekliği

JavaScript Dilinde Fonksiyon Çağırma Teknikleri